Indlæg
En hund kan gøre dig mere positiv

En hund kan gøre dig mere positiv

Alle kan have perioder i deres liv, hvor de føler sig nedtrykte og bedrøvet. Man har ingen motivation til at gøre noget som helst, og man lukker sig inde i sig selv og vil ikke rigtig snakke med nogen.

Det er hverken godt for ens helbred mentalt eller fysisk, at lukke sig inde i sig selv, men det er svært at finde motivet til andet nogle gange. Det bliver en ond cirkel.

De tvinger dig ud ad døren

Det kræver at man gør noget aktivt i sådanne tilfælde. Det kan virke uoverskueligt i øjeblikket, men bagefter har man det ofte meget bedre. Bare det at gå en tur kan nogle gange hjælpe. Dog er motivationen der stadig ikke.

Der kan være en simpel løsning på dette. En hund. Der er en grund til at de bliver kaldt for menneskets bedste ven. De kan få en ud af fjerene om morgenen, og hvem kan da stå for de hundeøjne når de kigger længselsfuldt mellem sin ejer og døren ud til, alt imens de holder deres gå-snor i munden.

De kan give motivationen tilbage. For der er ikke noget at gøre, hvis ikke de bliver luftet og aktiveret, kan de blive umulige fordi de er så fyldt med energi.

Hvis det er en grum regnvejrsdag, ville det måske være en bedre ide at blive indendørs, både for hund og ejer. Her kan man måske mangle nogle aktiverings-lejetøj til indenfor, så hunden stadig bliver aktiveret, selvom at man ikke går udenfor.

Canem har en hel hjemmeside fyldt med ting til dette, samt andre lækkerier til ens firbenede følgesvend!

Hvis det er regnvejrsdagen der motiverer en til at få bestilt noget hjem, så er det jo bare ekstra bonus at det kan gøres på Canem.

De kan gøre dig gladere

Som man skal aktivere dem, så kan de samtidig hjælpe på at få motioneret e selv noget mere, især hvis man har en aktiv race som en Husky der kræver meget motion. Man kunne tage sin hund med på cykeltur, løbeture, ture på stranden eller hvad der lige passer en. Motion er med til at øge ens livskvalitet, velvære og kan forebygge sygdomme som hjertekar sygdom.

Glæden man også får, når man kommer hjem fra en lang arbejdsdag til sin yndlingsven der har ventet på en, kan også styrke ens mentalitet. Faktisk kan hunde der kigger på deres ejere udvise omsorg, og når hund og ejer kigger hinanden i øjnene, kan det udløse hormonet Oxytocin, også kaldet for ”kærlighedshormonet”.

Det kommer og giver en følelse af lykke og velvære, ofte efter at man kigger eller har været i nærheden af nogen som man har et bånd til. Oxytocin kan derfor være en modstand til depression, da det kan ændre hvordan man føler.

Så hvis man ligger derhjemme og føler en hvis tomhed, og ingen bevæggrund har til at gøre noget som helst, så kunne en hund meget vel være svar på ens elendighed.