Indlæg
Hold dig varm om natten – med en tung dyne

Hold dig varm om natten – med en tung dyne

Det er ikke altid, at det er lige nemt at finde den dyne, der passer til en. Det er ikke unormalt, at man skifter dyne 2-3 gange om året, alt afhængig af hvor koldt eller varmt det er udenfor.Der er mange ting, der kan have indflydelse på, hvilken dyne du skal have. Vælger du den rette dyne, der både kan afkøle og opvarme, kan du faktisk nøjes med én dyne det meste af året. Vi præsenterer her to ting, som du helt sikkert bør overveje, inden du anskaffer dig en dyne.

Vægt

En af de vigtigste ting, der er værd at tage stilling til, er, om du har brug for en tung dyne eller en let dyne. En tung dyne er perfekt til dig, der har tendens til at fryse om natten, eller til dig, der har brug for hjælp til at finde ro om natten. En tung dyne har ofte en fyld på 5-7 kilo, hvilket er en del mere end en almindelig dyne. Derfor kan det være en god idé at have en tung dyne, når temperaturen udenfor begynder at falde. Vælger du tilmed en tung dyne af det rette materiale, vil du også kunne bruge dynen, når temperaturen udenfor stiger igen. En tung dyne kan også have en positiv indvirkning på dit helbred. En tung dyne kan nemlig virke afstressende og kan være med til at mindske muskelspændinger. Derfor er en tung dyne den bedste dyne til personer, som har svært ved at finde tryghed og ro om natten. En tung dyne kan desuden også være en god idé, hvis du er gravid eller har ondt i ryggen.

Materiale

Når du skal anskaffe en dyne, er det vigtigt at overveje materialet. De fleste konventionelle dyner er lavet i bomuld, men der er også et voksende marked for dyner i bambus.Bambus er et stærkt absorberende materiale, som optager fugt hurtigt og effektivt. Derudover afgives fugten 2-3 gange hurtigere end f.eks. bomuld. Bambus føles temperaturregulerende for kroppen, da det holder godt på varmen, når det er køligt, men omvendt føles svalt, når det er varmt. Derfor er bambus tyngdedyner velegnet til alle årstider, og kan bruges uanset temperatur udenfor. Vælger du i stedet bomuld, kan der blive behov for at skifte mellem en tung dyne og en let dyne afhængigt at temperaturen udenfor.

Konklusion

Når du skal anskaffe den rette dyne, skal du tage højde for både vægt og materiale. En tyngdedyne af bambus er et bud på en dyne, der kan bruges hele året og som er god for både krop og sind.