Indlæg
Overvejer du at gå i gang med tandretning ?

Overvejer du at gå i gang med tandretning ?

Overvejer du at komme i gang med tandretning – så synes vi at det allerførster du skal gøre er at læse med her. Det er præcis derfor at vi har skrevet denne guide – en ærlig guide til tandretning.

Der er mange udfordringer når du skal vælge tandbøjle som ikke bare handler om udseende eller estitik, der er tid og der er ikke mindst pris. For du får hvad du betaler for – også når det kommer til tandretning – og derfor er det vigtigt at du altid taler med en dygtig og kvalificeret tandlæge som du stoler på, inden du går i gang med din behandling.

 

Måske vi skulle starte med at liste de metoder der findes til traditionel retning af tænder – så kan du læse dem igennem og se oversigten, inden du klikker videre og læser vores artikel. At få rettet dine tænder er vigtigt, ikke kun for at du ser godt ud og føler dig godt tilpas, men også for at du nyder en god tandsundhed og undgår helbredsproblemer og komplikationer på grund af skæve tænder nu eller i fremtiden.

Traditionelle bøjler – også kendt som togskinner

Traditionelle bøjler er dem, som de fleste kender fra den lokale skoletandlæge. De består af små metalbeslag, limet til tænderne og fastgjort til hinanden via en tynd wire. Disse ledninger kan derefter manipuleres individuelt for at flytte tænderne på plads.

Indvendige bøjler

Indvendige bøjler er lavet af de samme komponenter som traditionelle metalskinner og sidder som navnet antyder på indersiden.. Forskellen er, at de er fastgjort til bagsiden af dine tænder, så de ikke er synlige, når du smiler, gaber eller spiser din mad. Ligesom traditionelle bøjler, består de af metalbeslag og ledninger, som lægger et blidt pres på tænderne over tid, indtil de er rettet ind. Indvendige bøjler kræver manuel stramning, ofte med med få ugers mellemrum, for at holde tænderne i bevægelse mod den optimale position.

Keramiske bøjler

Også de keramiske bøjler består stort af de samme komponenter som de traditionelle metalbøjler. Den største forskel bestpr i at man i stedet for at bruge grå eller sølv beslag og tråde, bruges der gennemsigtige eller tandfarvede dele. Dette er med til at sikre, at de er betydeligt mere diskrete end den alment kendte togskinner og er dermed en attraktiv løsning for.

 

Usynlige skinner

Hos All About smiles anbefaler vi de gennemsigtige skinner. Hermed opnår du generelt dit resultat hurtigere end med den traditionelle togskinner

Rent faktisk er det ofte således at gennemsigtige skinner for det meste  betydeligt hurtigere til at rette dine tænder sammenlignet med traditionelle togskinner – det er endda op til 50% hurtigere. Resultatet afhænger dog naturligvis af mange faktorer – , din mund, din kæbe og ikke mindst din tandstilling.

 

Klar med dine overvejelser – læs videre her