Indlæg
Pas på din krop når du arbejder

Pas på din krop når du arbejder

Det er meget vigtigt, at du sørger for at passe på din krop. Det er det specielt, hvis du har et arbejde som er ekstra belastende for din krop. Er du f.eks. tømrer, maler eller en anden form for håndværker, så er det vigtigt, at du tænker over en række ting, så du undgår at få store skader, som potentielt kan gøre det umuligt for dig at arbejde eller som kan have en meget begrænsende effekt på dig når du er ældre. Her er nogle ting, som du kan tænke over i din hverdag for at mindske sandsynligheden for at du får livslange skader.

 

  1. Sørg for at tage pauser

 

Det er vigtigt når du er i gang med dit daglige arbejde som tømrer eller maler, at du tænker over at tage pauser, så du ikke overbelaster din krop og ender med at få skader gennem ren overbelastning. Ved at overbelaste din krop kan du nemlig få seriøse muskelskader, som kan gøre det umuligt for dig at arbejde i en længere periode og dermed kan blive meget dyrt for dig og livsbegrænsende.

 

  1. Tænk over din kropsholdning

 

Det er også vigtigt, at du tænker over din kropsholdning og ikke går rundt med en for dårlig kropsholdning i for lang tid af gangen. Det kan nemlig have en meget dårlig effekt på din rygsøjle, som er altafgørende for hvordan hele din krop fungerer. Der sidder utroligt mange nerver på rygsøjlen og derudover er den også bare vigtig for hvordan resten af kroppens muskler virker. Det er derfor meget vigtigt, at man sørger for at holde rygsøjlen ”lige” så meget som muligt, så man undgår at krumme i ryggen.

 

  1. Undgå at løfte for mange tunge ting

 

Udover at tage pauser og tænke over din kropsholdning, så er det også vigtigt, at du tænker over ikke at løfte for mange tunge ting. Går du rundt og løfter for mange tunge ting i din hverdag, så vil det have en meget belastende effekt på både knogler og muskler. De fleste arbejdspladser har dog også et maks for hvor meget du må løfte, samt maskiner og redskaber, som kan hjælpe med at sørge for at du ikke går rundt og løfter for tunge ting. Sørg derfor for at bruge disse, selvom det måske er lidt mere tidskrævende.

Lær mere om sundhed og velvære på arbejdspladsen lige her.