Indlæg
Søvn påvirker mere end man skulle tro

Søvn påvirker mere end man skulle tro

Nogle mennesker ligger søvnløse, fordi de er stressede og andre gør det, fordi de simpelthen ikke kan slukke for en god serie. Så er der en helt anden kategori, som ikke kan sove, fordi de lige har fået en baby. Små børn skal spise mange gange i døgnet, og det vil også sige, at man ikke får alt den søvn, man kunne drømme om. Dette gælder måske i barnets næste tre til fem år.

Hvad skal man gøre for at få barnet til at sove?

Uheldigvis for mange nybagte forældre, er der ikke nogen universel hemmelig til at få barnet til at sove godt og hurtigt.

Læser man inde på forskellige hjemmesider for forældre, så kan man læse sig frem til, at det er de mest besynderlige tricks i bogen, som bliver udført.

For nogle virker det at dæmpe alt form for støj, som kunne være i lokalet. Det gælder både for lys og lyd, men også generelt støj fra udenfor. Nogle giver kun barnet noget at drikke, så de signalerer, at man ikke spiser om natten fra start.

Der er også nogle forældre, som tager barnet med ind på deres soveværelse, så de straks kan høre, hvis barnet ikke sover.

Der går desværre lidt tid før børn kan sove helt igennem om natten. De begynder først efter et års tid at kunne gøre dette. I begyndelsen sover de kun mellem tre og fem timer ad gangen.

En løsning kunne være at få det rigtige udstyr. Mange børn kan f.eks. godt lide at blive vugget i søvn. Det kan man heldigvis få en motoriseret udgave af, så man måske selv kan få lidt mere en bare en lur på øjet om natten. Se mere her om den smarte idé.

Hvorfor er søvn vigtigt?

Søvn påvirker os på alverdens måder. Små børn er som regel ret nemme at se på, hvorvidt de har fået nok søvn. De kan blive irriterede, stædige eller have nemt til tåre. Voksne kender det måske selv i en mere begrænset udgave, men børnene oplever det lidt voldsommere, da de er mere afhængige af det.

Det er med til at opbygge og udvikle hjernen i de tidlige år af ens levetid. De helt små børn skal have fra 10 til 12 timers hvile. Man kan som voksen have svært nok ved bare at nå op på de 8 timer.

Det er dog lige så vigtigt for voksne at få en god nat, da det også påvirker præstationen på arbejdet eller humøret næste dag. Man kan få nogle slemme bivirkninger af søvnmangel såsom kvalme, svimmelhed og hovedpine. For at undgå disse skal man snige sig op på de cirka 8 timer.